Veganska Pannkakor

Veganska Pannkakor

Veganska pannkakor, smakrika pannkakor som inte bara är veganska utan även lätta att tillaga. Receptet gäller för ca 3 – 4 personer.

Gör så här

1. Blanda mjöl och No egg noga innan du häller i mjölken, grädden och oljan. Smetens konsistens ska vara så pass lättflytande att det går att få till tunna pannkakor.
2. Häll ut en klick smet på stekpannan och låt den rinna ut över hela ytan. Vänd på pannkakan när ytan börjar bli fast. När den är gyllenbrun på båda sidorna är det bara att hugga in.
3. Serveras förslagsvis med vispad sojagrädde och sylt/bär. Släng på lite vegansk glass om du vill lyxa till det ytterligare.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 matskedar No egg eller 1 matsked sirap
  • 5-6 dl växtmjölk (havre/mandel/soja)
  • 1/2 dl havre- eller sojagrädde
  • 1 matsked rapsolja