Pumpasoppa

Pumpasoppa med kokos, curry och spenat

Pumpasoppa med kokos, curry och spenat. En maträtt med mycket vitaminer men lite kolhydrater. Pumpans milda smak passar med det mesta, från curry till kokosmjölk. Receptet är för 4 måltider.

Gör så här

1.  Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda i ca 8 minuter. Spola äggen kalla, skala och dela i halvor.
2. Skala, kärna ur och skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och riv ingefäran.
3. Fräs pumpa, lök, vitlök, chili och curry i oljan i en kastrull. Tillsätt ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta ca 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
4. Strimla salladslökarna fint.
5. Vänd ner spenaten i soppan.
6. Servera soppan med ägghalvorna, toppa med salladslök och krutonger.

Smaklig måltid – Bon apetit!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • ca 700 g pumpa
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 tsk curry
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 lime
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 4 salladslökar
  • 65 g babyspenat
  • 120 g krutonger