Protein Semlor

Protein Semlor

Det perfekta receptet inför fettisdagen, Protein Semlor!
Det här receptet är lite energisnålare och innehåller bland annat havregryn, pofiber, kokosmjöl, fiberhusk, och sedan skyr istället för smör.
Degen är smaksatt med kardemumma. Dessutom la vi till en aning proteinpulver i ”mandelmassan” vilket självklart går bra att byta ut mot mer mandelmjöl om så önskas.
Receptet är för 3st semlor.

Gör så här

Semelbullar:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg havregryn, ägg och skyr i en skål och mixa.
3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
4. Låt degen vila under några minuter.
5. Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.

Mandelmassa:
1. Blanda ingredienserna noga.
2. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen.
3. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda.
4. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde, lägg på locket och pudra gärna på florsötning!
Glad fettisdag önskar vi på Boxlicious!

Ingredienser

  • Semelbullar:

  • 1 ägg
  • 50 gram skyr/kvarg
  • 2 msk havregryn
  • 1 ½ msk bake protein
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 ½ msk sötströ
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • Mandelmassa:

  • 3 msk mandelmjöl
  • ½ msk proteinpulver (kan bytas ut mot mandelmjöl)
  • 1 msk äggvita
  • ½ msk sötströ
  • 1 droppe bittermandelarom
  • ½ krm vaniljpulver